38% oplever fejl i lønnen

Tal fra bl.a. HK og Dansk Sygeplejeråd viser, at op til 38% af medlemmerne har oplevet fejl på lønsedlerne inden for det seneste år. Tendensen medfører tab for både virksomheder og medarbejdere. 

Hvis ikke lønsedlen gennemgås, risikerer mange medarbejdere at gå glip af penge, de rent faktisk har tjent, og nye undersøgelser viser, at dette ikke blot er enkelte tilfælde. Op mod hver tredje dansker har i de sidste 12 måneder oplevet fejl i deres løn, og det er overraskende mange, mener Jesper Schmidt, faglig sekretær i HK Privat, ”Mange virksomheder får lønbureauer til at ordne lønsedlerne, så man skulle tro, at de kunne finde ud af det.”

Udover, at ansatte mister penge hvis fejl i lønnen ikke bliver opdaget, koster det også virksomheder tid og penge, at gennemgå sager omkring manglende løn. I visse tilfælde kan medarbejdere også stå tilbage med et tab, hvis en henvendelse om fejl i løn sker efter opsigelsen. ”Vi ser ofte, at medlemmer først henvender sig efter at være opsagt, og det kan give problemer og medføre tab af rettigheder,” fortæller Lars-Ole Jensen, juridisk konsulent i Krifa.

Hvis du vil vide mere om HR-relaterede og personalejuridiske anliggender, så læs mere om HR Konsulentuddannelsen her. 

- Følg PROBANA på Facebook – se www.facebook.com/Probana og www.facebook.com/probana.lederforum 
- Følg PROBANA på Linkedin – se www.linkedin.com/company/probana-management/
- Følg PROBANA på Google Plus – se https://plus.google.com/+probana
- Følg PROBANA på HR Portalerne – se www.hrforum.dk & www.efteruddannelser.com/

Kommentarer

kommentarer

About The Author