Arbejdsmarkedet kalder på de 60+

Andelen af mennesker, som er 60+ bliver langsomt, men sikkert større og større. Derfor vil den demografiske vægtskål på et tidspunkt tippe for meget over og andelen af folk, der er ude for arbejdsmarkedet vil blive alt for stor.

Den belgiske økonom Anne Sonnet har fremlagt rapporten ”Wokring Better with Age” sammen med sin chef fra OECD Mark Keese. Der er tre søjler eller løsningsforslag i rapporten, som skal sørge for at øge de økonomiske fordele ved at arbejde i lang tid. For det første skal det være mere lukrativt at arbejde i en sen alder, derfor skal det danske pensionssystem gøres mere fleksibelt, så det er lettere at arbejde længe. Det næste punkt er arbejdsgiverne. Der skal florere mindre diskrimination med hensyn til alder fx ved at indføre anonymiserede test, som udelukkende måler ens kompetencer. Det sidste punkt er arbejdsmiljøet. Her forslår OECD, at videreuddannelser og opkvalificering af de ansatte, da det kan være med til at fastholde de ældre. Aldersforsker Simon Biggs forklarer ”Vi har ikke fuldt ud fået afsøgt, hvad mulighederne og formålet med et langt liv er. OECD har ikke hele svaret, når de peget på arbejde, som eneste mulighed”.

Kilde: Weekendavisen 30. oktober 2015, 1. sektion, side 7

Vil du gerne være med til måske også at ansætte de helt rigtige, som måske i mange tilfælde er ældre, så deltag i kurset ”Den effektive jobsamtale”.

– Følg PROBANA på Facebook – se www.facebook.com/Probana og https://www.facebook.com/HRForum.dk
- Følg PROBANA på Linkedin – se www.linkedin.com/company/probana-management/
- Følg PROBANA på Google Plus – se https://plus.google.com/+probana
- Følg PROBANA på HR Portalerne – se www.hrforum.dk & www.efteruddannelser.

Kommentarer

kommentarer

About The Author