Dansk HR er håbløst dansk

Danske virksomheder skal lede over hele verden efter de bedst mulige medarbejdere, og det rammer os hårdt, at vi er dårlige til at forstå mennesker fra andre kulturer.

Mange værdifulde og kompetente udlændinge bliver mødt med en afgrundsdyb kulturel inkompetence, når de skal til jobsamtale i en dansk virksomhed. Alt for mange virksomheders HR medarbejdere er så kulturelt klodsede, at de af forkerte grunde enten afviser eller skræmmer gode medarbejdere væk allerede ved det første møde. For ikke at begå disse fejl er det nødvendigt at besidde interkulturelle kompetencer. Det betyder, at man kan tolke og forstå, hvorfor personer fra en anden kultur og et andet land handler, som de gør. På det punkt er langt de fleste danske HR medarbejdere ikke tilstrækkelig kompetente.
De er hverken opmærksomme på de signaler de selv sender, eller på at de selv tolker jobkandidatens handlinger ud fra en snæver dansk forståelse.

Evnen til at tænke og agere strategisk er afgørende, hvis du for alvor skal bidrage positivt til virksomhedens bundlinje i din HR-funktion. Læs mere her http://www.probana.com/mch.ASP

 

Kommentarer

kommentarer

About The Author