Danske direktører sidder i kortere tid

Direktørerne i de danske storkoncerner sidder i kortere tid end for bare 10 år siden, sådan lyder meldingen fra flere fagfolk. 

Danske chefer sidder på posten i kortere tid sammenlignet med for bare få år siden. »Hvor vi før så folk sidde på posterne i 10-12 år, så peger vores analyser på, at det i dag i højere grad er fem-syv år,« siger Lars Smith, partner i headhunterfirmaet Odgers Berndtson. Udviklingen har fundet sted over de sidste fem-seks år og skyldes mere proaktive bestyrelser, der skifter ud i direktionen hurtigere, hvis resultaterne udebliver, lyder forklaringen. Professor i ledelse på CBS, Flemming Poulfelt genkender tendensen, og beskriver den som værende en international tendens: »Der er en anden forventning fra aktionærerne i dag om, hvordan deres midler forvaltes. Og bestyrelsen skal jo tilgodese aktionærernes interesse, længere er den ikke. Bestyrelserne er over de sidste 10 år blevet mere skarpe i blikket på, om ledelserne lever op til de udmeldinger, de kommer med,« udtaler Flemming Poulfelt. Den garvede bestyrelsesfromand Jørgen Huno Rasmussen, der i dag er formand i Tryg og Lundbeckfonden samt næstformand i blandt andre Haldor Topsøe, Rambøll og Terma, mener at udskiftningen af direktørerne er accelereret de sidste par år: ændrer sig hurtigere end tidligere. Dermed ændrer behovene og kravene sig også i topledelsen. En direktion, som har været god i en fase af virksomhedens liv, er måske ikke den ideelle i den næste,« siger han. Samtidig fastslår han, at det nødvendigvis ikke er chefens evner eller mangel på samme, som ligger til grund for udskiftningerne. »Der vil altid være virksomheder, hvor der sidder en topchef, som bliver ved med at forny sig og gøre det godt. Og så er der topledere, som kan noget specifikt, som giver mening i en virksomhed i en periode, inden de skal videre i en anden virksomhed,« siger Lars Smith.

Kilde: Jyllands-Posten 27. februar 2016, erhverv weekend, side 7

Deltag på lederkonferencen 2016 her.

Ønsker du rådgivning til hvilket kursus og uddannelse, der passer bedst til dine behov – ring til os på telefon: 33 13 58 00.

– Følg HR Forum på Facebook – se https://www.facebook.com/HRForum.dk
- Følg HR Forum på Linkedin – se www.linkedin.com/company/hr-forum-aps
- Følg HR Portalerne – se www.hrforum.dk & www.efteruddannelser

Kommentarer

kommentarer

About The Author