Danskerne er mistænkelige ved embedsværket

Ny undersøgelse viser, at 56 pct. af danskerne har begrænset tillid til ministrenes embedsmænd. Udmeldingen kommer efter flere dags turmult i regeringen, hvor De Konservative har meldt ud, at de ikke længere har tillid til miljø- og fødevareministeren samt den nye landbrugspakke. 

Undersøgelsen, som er foretaget af Norstat for Altinget, bygger på et internetpanel med 1.000 repræsentativt udvalgte danskere. Undersøgelsen påviste dermed, at der et markant fald i tilliden til embedsværket. Det er samtidig et fald i tillid i forhold til Altingets lignende måling sidste år. Det overrasker både professor i statskundskab Peter Munk Christiansen og formanden for Offentlige Chefer i Djøf, Henning Thiesen. Peter Munk Christiansen siger til altinget.dk, at forklaringen ‘ ikke kan være rigtig rationel’, fordi vi faktisk har et meget ukorrupt og et meget velfungerende embedsværk sammenlignet med de fleste af klodens lande. Så det er et lidt mystisk fænomen, men måske kan det have at gøre med den almindelige politiske mistillid, som smitter af på embedsværket.” Henning Thiesen siger til altinget. dk, at vi er nødt til at tage det meget alvorligt.

Kilde: djøfbladet 26. februar 2016, 1. sektion, side 6

Læs mere om ledelse af selvledende medarbejdere her.

Ønsker du rådgivning til hvilket kursus og uddannelse, der passer bedst til dine behov – ring til os på telefon: 33 13 58 00.

– Følg HR Forum på Facebook – se https://www.facebook.com/HRForum.dk
- Følg HR Forum på Linkedin – se www.linkedin.com/company/hr-forum-aps
- Følg HR Portalerne – se www.hrforum.dk & www.efteruddannelser

Kommentarer

kommentarer

About The Author