De enkelte problemer hos Mærsk-formanden

Chefredaktør for Børsen, Niels Lunde, analyserer Mærsk-formanden Michael Pram Rasmussens tale for generalforsamlingen i går. Mærsk har haft et flot år, men for god ordens skyld kommer her fem enkelte afstikkere.

  1. “Premium” betyder rabat på nul

Michael Pram Rasmussen slog endnu en gang fast, at Mærsk er et konglomerat, og rabatten på Mærsk-aktien nu er reduceret til blot 6 procent. Uagtet reduktionen er et ‘premium conglomerate’ vel først, når rabatten er nul. Det ser ikke ud til at ske foreløbig.

  1. Hvorfor Mærsk Oil, men ikke Dansk Supermarked?

Der er pres på Mærsk Oil for tiden, men alligevel fastholdes den som en kerneforretning. Dansk Supermarked og Danske Bank-aktieposten er dog solgt fra. En spøjs prioritering, som ikke blev uddybet.

  1. APM Shipping

Resultatet for APM Shipping blev ikke så godt som ventet. Det ser ud til, at målsætningen om et overskud på 500 mio. dollar til udgangen af 2016 skal opgives, men indrømmelsen kom ikke i går.

  1. Strategisk prioritering

Der offentliggøres altid tre strategiske prioriteringer for det kommende års arbejde. Årsagerne til valget skal man dog se langt efter. Hvad betyder for eksempel prioriteringen af at “Definere vækstplatforme for fremtiden”? Den tilhørende forklaring lyder på, at “disse områder kan være relateret til vores nuværende forretningsaktiviteter eller helt nye områder.” Hvad betyder det?

  1. Det løse

Michael Pram Rasmussen oplyste at der sættes hårdt ind mod korruption, men nævnte ikke noget om opsigelserne i APM Terminals. Hvis medarbejderne skal kunne lære af fejlene, kræver det at de ved, hvilke fejl der bliver begået? Derudover argumenterede Michael Pram Rasmussen, at en bonus på 50 % af lønnen er “konservativ” – det leder tankerne hen på, hvordan en mere “frisindet” bonusordning i så fald kan se ud…

Læs mere om topledelse her.

Kilde: Børsen 31. marts 2015, 1. sektion, side 4

– Følg PROBANA på Facebook – se www.facebook.com/Probana og https://www.facebook.com/HRForum.dk
- Følg PROBANA på Linkedin – se www.linkedin.com/company/probana-management/
- Følg PROBANA på Google Plus – se https://plus.google.com/+probana
- Følg PROBANA på HR Portalerne – se www.hrforum.dk & www.efteruddannelser.com

Kommentarer

kommentarer

About The Author