Det moderne liv er en stressfaktor

Det har længe være på tale, at stadig flere danskere bliver sygemeldt af psykiske årsager på arbejdsmarkedet. Det er dog ret foruroligende, at hele 12 pct. af danskerne oplever stress i dagligdagen.

Mental sundhed bliver belyst som aldrig før. Hvor mental sundhed førhen blev defineret som blot at være ved fravær af psykiske lidelser og symptomer, defineres det i dag også på det enkelte individs evne til at bruge sine kompetencer og udføre dagligdagsting samt indgå i fælleskab og nære relationer. Ifølge en undersøgelse foretaget af LO bliver flere danskere sygemeldt, og 12 pct. af danskerne føler sig stressede i dagligdagen. Læge Søs Wollesen femhæver det moderne liv, som værende en stor stressfaktor. “Mange mennesker har en fragmenteret hverdag, hvor tilstrømningen af nyt og nye ting er høj. Hvad der er rigtigt i dag er måske ikke rigtigt eller hensigtsmæssigt i morgen, og så er der også en stærk tendens til, at vi fokuserer udad frem for på vores eget basale velbefindende og behov, ” udtaler Søs Wollesen. Et sårligt psykisk arbejdsmiljø kan koste Danmark dyrt, mener LO, som spår tallet til at være 36 milliarder årligt, som går tabt.

Berlingske 28. januar 2016, fokus 2016, side 23

Læs mere om en effektiv stresshåndteringspolitik her

Ønsker du rådgivning til hvilket kursus og uddannelse, der passer bedst til dine behov – ring til os på telefon: 33 13 58 00.

– Følg HR Forum på Facebook – se https://www.facebook.com/HRForum.dk
- Følg HR Forum på Linkedin – se www.linkedin.com/company/hr-forum-aps
- Følg HR Portalerne – se www.hrforum.dk & www.efteruddannelser

Kommentarer

kommentarer

About The Author