Distancearbejde

Verden er blevet mindre. Mobiltelefoner og internet gør det muligt at sprede virksomheden ud ved hjælp af hjemmearbejdspladser, hvor medarbejderne arbejder på tværs af tid og sted. Flere og flere medarbejdere arbejder væk fra den fysiske arbejdsplads og dette kræver en leder, der reagerer ekstra hurtigt på akutte arbejdsproblemer. Det er svært at være nærværende på afstand. At mestre det handler om at kende alle kommunikationskanaler og bruge dem på det rette tidspunkt, fortæller ledelsesrådgiver.  Ændrede arbejdsvilkår giver ændrede ledelsesvilkår.

I takt med at verden bliver mere global og virksomhederne mere internationale, står flere medarbejdere med en leder, der skal lede dem fra distancen – og flere ledere med den udfordring, der ligger i at skulle være tilstedeværende uden at være til stede. »Det er en særskilt disciplin at lede på afstand. Det er noget helt andet end at lede dem, der er i samme bygning. Danskerne kan øge produktiviteten betragteligt, hvis de arbejder mere på hjemmekontoret. Ulempen er, at man ikke har det sociale samvær med kollegerne, når man sidder derhjemme og at det bliver sværere at skelne mellem fritid og arbejde.

Udfordringen for lederen er at holde den tætte kontakt til de enkelte medarbejdere.  Flere og flere ledere har i dag ikke daglig kontakt med deres medarbejdere, da de er placeret geografisk, tidsmæssigt og kulturelt på distancen. Distancearbejde og distanceledelse er blevet en ledelsesdiscipling og en arbejdsform, som du – som leder eller personaleansvarlig – må forholde dig til og som din virksomhed meget vel med stor fordel kan indarbejde i din og din virksomhedsrutiner. Efter aftale udføres distancehjælp fra hjemmet via en pc og en opkobling til arbejdspladsen, som arbejdsgiveren stiller til rådighed – en såkaldt hjemmearbejdsplads. Distancearbejde er en særlig arbejdsform. Rammerne for distanceledelse aftales bedst ud fra en række grundlæggende regler. MasterClass i HRM sætter i den kommende måned focus på ditancearbejde, og deltagerne får bla. en guide til håndtering af ledelse ifm. distancearbjde. Læs med på http://www.probana.com/mch.asp

Kommentarer

kommentarer

About The Author