EY på de sociale medier

Jesper Koefoed, adm. direktør for revisorselskabet EY, har som en af få danske topchefer et aktivt liv på sociale medier. Det kræver balance mellem det private og det professionelle liv. 

Topchefer i dansk erhvervsliv er så småt begyndt at tage de sociale medier til sig.

vi i Danmark de store erhvervsprofiler på det professionelle netværk Linkedin, mens Facebook stadig betragtes som privat og et farligt land for topchefer. Twitter ser man dem heller ikke meget på, selv om det er blevet et aktivt redskab for amerikanske topchefer og bruges til at sætte en dagsorden.

Den aktivistiske investor, multimillardæren Carl Icahn har flere gange påvirket Apples aktiekurs med twitter-beskeder, først annoncerede han i 2013 et køb af aktier i Apple. Det fik straks markedsværdien på Apple til at stige 17 mia. dollar. Sidste år lancerede han et åbent brev, hvor han mente, at Apple skulle iværksætte et større tilbagekøbsprogram. Igen steg aktien. I Danmark bruger topchefer sociale medier mere sporadisk. Adm. direktør fra revisorgiganten EY, Jesper Koefoed, er på Facebook, Twitter og LinkedIn. Har EY en politik for sociale medier, som omfatter de ansattes brug, dvs. sætter grænser for, hvad de må sige og gøre? Ja, men det handler ikke kun om at sætte grænser – også om at åbne op. Ligesom jeg deler information om og fra EY med mine kontakter, så er der jo et enormt potentiale i, at mere end 1.700 medarbejdere i EY i Danmark eller vores 190.000medarbejdere i EY globalt er i dialog med kunder og kolleger. Politikken skal sætte rammerne, og meget kort handler de om at være bevidst om, at det private og professionelle smelter sammen, om at kende vores generelle krav til sikkerhed og fortrolighed og ellers blot at huske sund fornuft.

Hvad får EY ud af sociale medier? Sociale medier giver os mulighed for at skabe og vedligeholde professionelle relationer, styrke rekrutteringen og holde kontakt til tidligere medarbejdere . De giver en mulighed for at øge EYs synlighed og positionere EY som førende i markedet, f. eks. at reagere hurtigt med information om lovændringer og lignende, som kan have betydning for vores kunder. Styrken i tætte relationer og netværk betyder rigtigt meget i revisions-og rådgivningsvirksomheder og andre typer af professional service firms.

Læs mere om sociale medier her

Kommentarer

kommentarer

About The Author