Fem råd til at få det perfekte cv under studiet

Et godt cv åbner døre til jobsamtaler, så det er vigtigt at opnå erfaring, mens man bliver uddannet.

Cv’et er afgørende, når man søger et job. Det er nemlig det første, som mange virksomheder kigger på, når man sender en ansøgning, og derfor er det ofte cv’et, der afgør, om man kommer til jobsamtale.
Cv’et gør det dog ikke alene. For hvem jobbet går til, bliver først afgjort til jobsamtalerne. Men cv’et er en døråbner. Derfor er det ifølge Anne-Mette Ravn, adm. direktør i konsulenthuset Hartmanns, der bl. a. arbejder med rekruttering , vigtigt allerede at opbygge cv’et i løbet af studietiden.
På den måde har man en fordel, når det første job skal søges.
Anne-Mette Ravn har fem råd til, hvad man kan gøre i studietiden for at skabe et godt cv.

1. Studierelevante job
Et studiejob giver dig ikke kun lidt at forsøde tilværelsen med. Det giver for det første en mulighed for at fortsætte i virksomheden , når du er færdiguddannet , hvis du gør det godt. Derudover giver det også kompetencer, som du kan bruge, når du er færdiguddannet .
Inden for nogle fag kan det dog være svært at finde et relevant studiejob, men så kan det betale sig at se ud over det studierelevante. Har du siddet som kassedame i Netto, viser det, at du tager initiativ, har arbejdet for at forsørge dig selv, og at du har indgået i andre netværk end studienetværk.
Det er især en god idé at have et længerevarende studiejob, som viser, at du ikke “shopper” rundt.

2. Skab et netværk
Netværk bliver vigtigere og vigtigere, når du skal finde et job. I dag besætter virksomhederne op mod 70 pct. af stillingerne gennem netværk. Derfor er det vigtigt at skabe sig et godt netværk allerede i studietiden. Tidligere studiekammerater kan også blive guld værd på længere sigt, når du måske har godt gang i karrieren, men drømmer om at prøve noget nyt.
Når man som studerende skal i gang med at skabe et netværk, behøver man ikke kun at tænke i faglige netværk. Netværk er også mere uformelt, og det skabes f. eks. gennem studiejob eller sport, hvor man møder andre, som ikke nødvendigvis er studerende. Det er vigtigt at huske at holde kontakten med ens netværk ved lige, og her er LinkedIn et glimrende værktøj.

3. Vis, hvem du er
Virksomhederne vil gerne ansætte “det hele menneske” i dag. Derfor er det vigtigt, at dit cv afspejler, hvem du er. Det kan du gøre gennem dine fritidsaktiviteter, som siger noget om, hvem du er. Dyrker eller har du f. eks. dyrket sport på konkurrenceplan, viser det, at du er målrettet, kan prioritere og går efter resultater. Arbejder du som frivillig, viser det, at du er engageret.

4. Vær international
Vi lever i en mere og mere globaliseret verden, hvor virksomhederne i større og større grad går efter medarbejdere , som har international erfaring.
Det kan du nemt få som studerende ved at tage et praktik-eller studieophold i udlandet eller ved at deltage i det internationale studiemiljø, som findes på mange uddannelser .
På den måde får du både et internationalt netværk og international erfaring, som mange virksomheder efterspørger.

5. Lær ny teknologi
Som nyuddannet har man den fordel, at man gennem studiet har stiftet bekendtskab med meget af den nyeste teknologi inden for sit fag. Man har altså en viden, som mange ude på arbejdspladserne ikke har. Det skal man huske at slå på i sit cv, for virksomhederne har brug for folk, der kender til den nye teknologi. Har du mulighed for det på dit studie, er det derfor også en god idé at vælge valgfag eller workshops, hvor du bliver præsenteret for den nyeste teknologi.

Læs om, hvordan man rekrutterer via de sociale medier her.

Kontakt os for en uforpligtende samtale på telefon +45 33 13 58 00

– Følg HR Forum på Facebook – se https://www.facebook.com/HRForum.dk
- Følg HR Forum på Linkedin – se www.linkedin.com/company/hr-forum-aps
- Følg HR Portalerne – se www.hrforum.dk & www.efteruddannelser

Kommentarer

kommentarer

About The Author