Finanshusene: Corporate Finance-funktioner forbereder sig på nye rekrutteringer

Finanshusene i Danmark har ry for at fokusere på nyuddannede når de står til at skulle rekruttere nye medarbejdere. På den måde har de god mulighed for at præge medarbejderne og integrere deres kultur i dem. 

Markedet for virksomhedshandler er inden for det seneste års tid steget markant, hvilket nu får virksomheder som Deloitte, PwC og SEB til at forberede sig på endnu flere ansættelser i den kommende tid til deres corporate finance funktioner. Både Deloitte og PwC forklarer at finanshusene som udgangspunkt går efter nyuddannede der ligger i den høje ende af deres årgang, samt besidder den rette personlighed. Den store efterspørgslen af nyuddannede hoveder kan skyldes at virksomhederne på den måde har mulighed for at forme medarbejderne som de ønsker. Typisk skal de nye medarbejdere hos finanshusene, i forbindelse med rekrutteringsprocesserne, igennem en række personlighedstests, casepræsentationer og samtaler inden der tages stilling til deres relevans for virksomheden. For finanshusene er det vigtigt at medarbejderne er interessante individer, som folk finder spændende som rådgivere, gode til at håndtere stressfyldte situationer og har et hoved der blot skal bruge 3 min. til at tænke og derefter tage en beslutning. Udover jagten efter nyuddannede ansatte hos finanshusene, er virksomhederne godt klar over at deres interne konkurrence gør, at de også henter dygtige medarbejdere hos hinanden. Deloitte påpeger at sådan er det, og at de som arbejdsgiver ikke bilder sig selv ind at medarbejderne vil blive hos dem for evigt.

Til gengæld vil de nye rekrutteringer til corporate finance sandsynligvis være præget af mænd, da corporate finance er en mandeverden.

Kilde: Jyllands-Posten 14. januar 2016, erhverv, side 8 Få inspiration til hvordan du som virksomhed kan integrere strategi og kultur i rekrutteringsprocesserne – læs mere

Ønsker du rådgivning til hvilket kursus eller uddannelse, der passer bedst til dine behov – ring til os på telefon: 33 13 58 00

– Følg HR Forum på Facebook – se https://www.facebook.com/HRForum.dk
- Følg HR Forum på Linkedin – se www.linkedin.com/company/hr-forum-aps
- Følg HR Portalerne – se www.hrforum.dk & www.efteruddannelser

Kommentarer

kommentarer

About The Author