Jagten på exellence

Headhunterne er med til at finde dem, der skal fylde chefstolene ud i toppen af dansk erhvervsliv. Men hvem er de, og hvordan arbejder de, når de bevæger sig i et farvand af følsom insiderviden og fortrolige oplysninger? Og ikke mindst, hvordan ændrer branchen sig i øjeblikket?

Engang var headhunterbranchen kendt for at være »de sorte lommebøgers« klub, hvor netværk var alfa og omega. Og hvor der blev talt om, at headhunterne sad lidt tilbagelænet og ventede på, at kandidaterne kom. Myterne står i kø om headhuntere, som også af og til bliver forbundet med skæg og blå briller.

Realiteten er, at det er business ligesom alt muligt andet. De mange fortællinger hænger givetvis sammen med, at der i denne branche kræves en god portion diskretion. Head huntere bevæger sig nemlig rundt i et følsomt farvand af insiderviden og fortrolige oplysninger, når de hjælper deres klienter med at finde den rette mand eller kvinde til en fremskudt post i en virksomhed. Det gode netværk er stadig afgørende, men branchen ændrer sig i øjeblikket. Globale færdigheder og globale forbindelser får stigende betydning, og opdragsgiverne stiller i stigende grad krav om, at headhunterne – eller executive searchkonsulenterne, som de selv kalder sig – dokumenterer deres færdigheder, når de finder de bedst egnede kandidater til et ledigt topjob. Globalt omsætter branchen nu for rundt regnet 10 mia. kr. om året.

Skab det gode netværk her

Kommentarer

kommentarer

About The Author