Just Eat: Udflytning var nødvendigt

Vækstfonden har kaldt Just Eat’s udflytning skadelig. Nu svarer Just Eat-stifteren igen og kalder udflytningen nødvendig. 

Jesper Buch, der er stifteren bag Just Eat, svarer nu igen på kritikken af koncernens udflytning. Vækstfonden i Danmark var ellers hurtige til at kritisere Just Eat’s udflytning til England og kaldte den skadelig for Danamarks økosystem for vækstkometer. Ifølge Jesper Buch var udflytningen nødvendigt for selskabets fremtid. “Der var to årsager til, at vi flyttede til England. Dels er markedet ti gange større, og det skaber en bedre platform for at skabe skala. Og dels er det noget nemmere at finde dygtige medarbejdere. Der er simpelthen flere dygtige medarbejdere på ledelsesniveau derovre,” udtaler Jesper Buch. Kritikken af Just Eat’s udflytningsplan har samtidig startet en diskussion om, hvorvidt danske iværksættere er for hurtige til at sælge ud deres virksomheder. Sagen er nemlig ifølge en ny undersøgelse fra Erhvervsstyrelsen, at der ikke er blevet skabt store nye virksomheder med over 1000 ansatte gennem de sidste 20 år. Reelt er der samtidig mange vækstkometer, der flytter til udlandet. Jesper Buch afviser dog, at dette skulle være tilfældet for Just Eat, idet han fremhæver at have solgt ud af firmaet over flere omgange. “Det er klart, at jeg måske skulle have ventet med den sidste del for at tjene lidt mere. Det kan godt være, at jeg havde tjent et par milliarder mere. Jeg aner det ikke. Men jeg følte efter i maven. Just Eat var mit barn, men jeg var brændt ud, forstået på den måde at jeg havde brugt ti år uden ferie, og det var ikke længere så sjovt. Og så er det en direktørs pligt at sende bolden videre,” lyder det fra stifteren, der brugte pengene fra salget af Just Eat til at investere i andre iværksættervirksomheder.

Kilde: Børsen 26. februar 2016, 1. sektion, side 15

Læs mere om ledelse her.

Ønsker du rådgivning til hvilket kursus og uddannelse, der passer bedst til dine behov – ring til os på telefon: 33 13 58 00.

– Følg HR Forum på Facebook – se https://www.facebook.com/HRForum.dk
- Følg HR Forum på Linkedin – se www.linkedin.com/company/hr-forum-aps
- Følg HR Portalerne – se www.hrforum.dk & www.efteruddannelser

Kommentarer

kommentarer

About The Author