Kriseledelse i Danmark

Flere af de topchefer, der kom til i 2013, blev kastet hovedkulds ud i krisestyring af virksomhederne. Finanskrisen har tvunget en lang række firmaer til at skifte fokus, og det har medført akutte behov for kompetencer.

Siden den økonomiske krise satte ind i 2008, er de danske virksomheder blevet langt mere topstyrede, end de var før. Samtidig står det klart, at de økonomisk hårdest udfordrede virksomheder også er dem, hvor der opleves den højeste grad af centralisering af beslutningsprocesser. Men øget kontrol og styring må ikke føre til, at mellemlederne gemmer sig og undlader at træde i karakter.

Noget af det, de fleste ledere sætter stor pris på, og som er meget motiverende for deres ledergerning, er, at de har et tilstrækkeligt ledelsesrum til at træffe beslutninger og agere i. Omvendt er det lige så demotiverende og irriterende for lederne at stå over for en medarbejder eller en samarbejdspartner, hvor de ikke kan handle eller give et svar, fordi de er hæmmet af, at selv ganske ubetydelige beslutninger skal godkendes af topledelsen. Evnen til at tænke og agere strategisk er afgørende, hvis du for alvor skal bidrage positivt til virksomhedens bundlinje.

Find din inspiration, værktøjer og nye ledelsesmetoder.

Læs mere om PROBANA’s lederuddannelse, DIP – Mini MBA’en her
– Følg PROBANA på Facebook – se www.facebook.com/Probana og https://www.facebook.com/HRForum.dk
- Følg PROBANA på Linkedin – se www.linkedin.com/company/probana-management/
- Følg PROBANA på Google Plus – se https://plus.google.com/+probana
- Følg PROBANA på HR Portalerne – se www.hrforum.dk & www.efteruddannelser.com

Kommentarer

kommentarer

About The Author