Kriser og indlæring

Tilværelsen byder på mange forskellige oplevelser – både gode og dårlige. Betingelserne for at have et godt liv i Danmark er gode, men alligevel oplever alle danskere tidspunkter i livet, som er forbundet med smerte og vanskeligheder. Der kan være mange grunde til, at livet kan være svært og derfor vil kapitel introducere dig for teorier omkring følelsesmæssige ubalancer og give redskaber til, hvorledes du kan håndtere disse. Du vil få indblik i, hvordan man professionelt arbejder med bl.a. angst, sorg og kriser. Alle mennesker kommer ud for kritiske situationer i deres liv. De kan udvikle sig til egentlige livskriser. Vi kommer somme tider i berøring med mennesker, der er ramt eller rammes af en begivenhed, som udløser en krise. Mange konfronteres i deres arbejde med den menneskelige krises kaos. Det er ikke kun den kriseramte selv, der oplever krisen som et kaos – det påvirker også omgivelserne og de personer man omgås, både på arbejdet og i det private.

Lige meget om det er en kollega, eller en fra din familie, der bliver ramt af en krise, kan det være vanskeligt at høre på, forstå og reagere over for den kriseramte på en hensigtsmæssig måde, hvor end vi gerne vil. Vi vil derfor se nærmere på forskellige kriser, krisereaktioner og hvordan kriser håndteres i dette kapitel.

Krisepsykologi er en anvendelsesorienteret psykologisk disciplin, som især interesserer sig for psykiske reaktioner på og følger af alvorlige ulykker. Vi vil i dette kapitel først beskrive hvad en krise egentlig er, og hvornår vi er i en reel krise – dvs. ikke bare har et problem. På MasterClass i Psykologi får du indblik i principperne bag diagnosticering, i kapitel 3 forstå dynamikkerne bag vores selvbillede, som i høj grad har betydning for, hvordan vi coper med krise, sorg, angst og depression. Læs med på http://www.probana.com/psy.asp

Kommentarer

kommentarer

About The Author