Made in Denmark

Her kommer en alarm, som de fleste af os for længst har hørt, men er blevet tonedøve over for. Danmark sender færre og færre produkter ud af landet, der bærer varemærket ‘ Made in Denmark’.

Af Mette Frederiksen, beskæftigelsesminister ( S), Peder Holk Nielsen, koncerndirektør, Novozymes, Steen Lindby, forsknings-og udviklingsdirektør, Rockwool International, og Christian Engsted, ceo, Martin Professional.

I løbet af to årtier har vi mistet knap 200.000 arbejdspladser inden for produktion og industri, hvilket har ramt specielt faglærte og ufaglærte hårdt.
Men hvad betyder 200.000 produktionsjob, når Danmark nu er i gang med en omstilling fra industrisamfund til innovationssamfund, og når vi fremover skal leve af ideer og kreativitet? Industriproduktion har ingen fremtid i Danmark, har svaret hidtil lydt fra mange sider. Nu er det langsomt ved at gå op for os, at det svar er alt for enkelt. I Europa taler statsledere om, at det er nødvendigt at genindustrialisere Europa, hvor der er mistet mere end 6 millioner job siden fi-nanskrisen – mange af dem inden for produktion. I USA har Obama lanceret en plan for at fastholde produktion, og mange andre steder i den vestlige verden erkender man, at vi ikke kan leve af hovedet alene.

De menneskelige ressourcer tillægges en stadig vigtigere betydning i forbindelse med virksomhedernes planlægning, og der stilles større krav end nogensinde til den personaleansvarlige. Læs mere her

Kommentarer

kommentarer

About The Author