Mænd og kvinder er vidt forskellige ledere

Kvinder prioriterer arbejdsglæde og trivsel, mens mandlige ledere lægger fokus på resultater og at løse problemer. Det viser resultaterne fra en ny undersøgelse.

En ny undersøgelse fra Lederne viser tydelige forskelle på, hvad mandlige og kvindelige ledere lægger vægt på af kompetencer. På linjelederniveau viser det sig, at kvinder i langt højere grad end de mandlige lederkolleger prioriterer evner til at skabe trivsel og arbejdsglæde, planlægge opgaver, opnå samarbejde og dialog samt gennemføre forandringer. Mandlige linjeledere sætter i stedet fokus på at løse problemer, skabe resultater og træffe beslutninger.

Eksempelvis mener 59 procent af kvinderne, at evnen til at skabe trivsel og arbejdsglæde er blandt de vigtigste kompetencer. Til sammenligning mener bare 43 procent af mændene, at det er en af de vigtigste kompetencer. Derimod har 40 procent af mændene valgt at løse problemer som en vigtig kompetence, og denne evne vurderer kun 32 procent som vigtig, det skriver Mestertidende.dk.

”Undersøgelsen understreger, at der er reel forskel på, hvordan mænd og kvinder forstår deres ledelsesopgave, og hvilken vej de vælger for at nå målene. Som udgangspunkt er det rigtig positivt. Det viser nemlig betydningen af diversitet i forhold til køn, når virksomhederne skal ansætte ledere. De to køn supplerer hinanden fortrinligt – også når det gælder måden at lede på” siger Marianne Rasmussen, chefkonsulent hos Lederne.

Undersøgelsen er foretaget blandt 1.178 ledere, som er bedt om at pege på op til otte ud af 25 kompetencer, som de mener er de vigtigste for deres nuværende funktion som leder. Undersøgelsen er foretaget i samarbejde med YouGov.

Gør som mere end 8.000 erhvervsledere
Hvis du ønsker inspiration og stærke kompetencer kan du med fordel tage en efteruddannelse hos Probana. I løbet af de seks år, som vi har udbudt Mini MBAen, har flere end 8.099 danskere tilmeldt sig uddannelsen og næsten samtlige af landets største private og offentlige virksomheder har deltaget på uddannelsen.

Med en Mini MBA fra Probana får du større indsigt i de væsentlige lederområder, så du får kompetencer til at skabe trivsel og arbejdsglæde, men også til at løse udfordringer og skabe resultater.

Med Mini MBA får du bl.a.:

  • Solid indsigt i personaleledelse og psykologi …  Læs mere her
  • Værktøjer til håndtering af forandringer …  Læs mere her
  • Indsigt i lederrollen, opgaver og udfordringer anno 2016/2017 …  Læs mere her
  • Konkrete modeller og teorier omkring værdibaseret ledelse …  Læs mere her
  • Indføring i de nyeste ledelsesteorier, heriblandt transformationsledelse, anerkendende ledelse og holistisk ledelse …  Læs mere her

Lige nu tilbydes specialrabat på alle vores hold med opstart i København, Århus, Odense, Aalborg, Vejle, Roskilde m.fl. Hvis du tilmelder dig inden fredag d. 29. april kl. 16.00 tilbydes uddannelsen for kr. 25.000 ex moms (normalpris kr. 35.000 ex moms). Tilbuddet gælder ikke med tilbagevirkende kraft.

Tilmeld dig via mail information@probana.com, telefon 45 76 58 56 eller online på hjemmesiden ved anførsel af rabatkoden ”DIP25”.

Læs mere om Mini MBAen og tilmeld dig her

– Følg PROBANA på Facebook – se www.facebook.com/Probana og www.facebook.com/probana.lederforum 
- Følg PROBANA på Linkedin – se www.linkedin.com/company/probana-management/
- Følg PROBANA på Google Plus – se https://plus.google.com/+probana
- Følg PROBANA på HR Portalerne – se www.hrforum.dk & www.efteruddannelser.com/

Kommentarer

kommentarer

About The Author