Novo Nordisk – Korte uddannelser er et hit

De korte uddannelser er populære, de studerende vil gerne hurtigst muligt ud på arbejdsmarkedet. Selvom man kun sidder på skolebænken i to år er fremtidsmulighederne gode.

De unge strømmer ind på landets erhvervsskoler. Der er hverken udsigt til mange år på skolebænken eller masser af teoritunge fag, derimod er der udsigt til en kort uddannelse, hvor man hurtigt kommer i praktik og så videre ud på arbejdsmarkedet. »Dem, der vælger en kort videregående uddannelse, er typer, der godt kan lide, at det ikke bare handler om bøger. De kan godt lide, at der er en masse praktisk. Teorien er tænkt tæt sammen med at skulle kunne bruges i praksis, og de vil gerne hurtigt ud på arbejdsmarkedet. Og så kan de overskue uddannelsen længdemæssigt. Det, tror jeg, især er grunden til, at flere vælger en uddannelse på erhvervsakademierne,« siger Jan Svendsen, der er afdelingsleder i Studievalg København.

I år steg ansøgningen til landets erhvervsskoler med 13 procent sammenlignet med sidste år, det er en større stigning end på professionsbacheloruddannelserne, der blot oplevede en stigning på fem procent. Bl.a. Novo Nordisk har mange medarbejdere med en kort uddannelse – næsten 2.500 teknikere og laboranter alene i Danmark. »Vi ville slet ikke kunne klare os uden medarbejdere med en kort, videregående uddannelse. I vores branche er der ligesom i alle andre brancher brug for medarbejdere, der kan et håndværk. Hos os er det i særlig grad laboranter, men vi har for eksempel også brug for diplomingeniører. Det er ofte i samspillet mellem håndværket og de akademiske kompetencer, at de gode ideer dukker op og faktisk også kan føres ud i livet,« siger Novo Nordisks koncernforskningsdirektør, Mads Krogsgaard Thomsen.

Læs mere om uddannelse og kompetenceudvikling her

Kilde: Berlingske 22. januar 2015, dit valg, side 4

– Følg PROBANA på Facebook – se www.facebook.com/Probana og https://www.facebook.com/HRForum.dk
- Følg PROBANA på Linkedin – se www.linkedin.com/company/probana-management/
- Følg PROBANA på Google Plus – se https://plus.google.com/+probana
- Følg PROBANA på HR Portalerne – se www.hrforum.dk & www.efteruddannelser.com

Kommentarer

kommentarer

About The Author