Selvledelse

Før i tiden var det lederens opgave at lede, og medarbejderen skulle udføre arbejdet. I dag er selvledelse hos medarbejdere et krav på størstedelen af danske arbejdspladser.

I mange virksomheder får en bred vifte af medarbejdere større og større indflydelse på deres job og skal selv træffe beslutninger og planlægge deres arbejde. Det er en ny situation stiller krav til såvel ledelse som medarbejdere om at forholde sig til, hvilken rolle lederen har under slevledelse.

Professor ved Copenhagen Business School, Niels Åkerstrøm Andersen udtaler at selvledelse er et gammel begreb, men det er mere aktuelt end nogensinde: ”Forventningen til dem er, at de foregriber forventningerne til sig selv. De skal se ud i organisationen og finde ud af, hvad der skal gøres, inden nogen spørger. Set i det lys bliver den pligtopfyldende medarbejder, der gør hvad han bliver bedt om, problematisk, fordi han er passiv” udtaler han. Dette giver Folketingets direktør, Carsten Ulrick Larsen, professoren ret i: ”De fleste medarbejdere tager teten og bliver selvledende. Men så er der nogle, som bare gerne vil have at vide, hvad de skal lave om morgenen. Dem skal der også være plads til, men det er ikke nødvendigvis dem, vi rekrutterer de kommende år”.

Bliv klædt godt på til at lede og indsigt i forskellige ledelsesroller her http://www.probana.com/nlu.asp

Berlingske 16.  april  2014, business, side 10

 

– Følg PROBANA på Twitter – se https://twitter.com/ProbanaBS
– Følg PROBANA på Facebook – se https://www.facebook.com/Probana
– Følg PROBANA på Linkedin – se http://www.linkedin.com/company/probana-management/
– Følg PROBANA på Google Plus – se https://plus.google.com/+probana
– Følg PROBANA på HR Portalerne: www.hrforum.dk & www.efteruddannelser.com

Kommentarer

kommentarer

About The Author