Seneste nyt: rekrutteringer via de sociale medier

Efterhånden findes der uendelige rekrutteringskanaler, men hvilke er egentlig mest effektive og kan vi som virksomheder lære af hinandens successer? I den nye rekrutteringsanalyse foretaget af Konsulenthuset Ballisager A/S påvises, at virksomheder i højere grad er begyndt at anvende LinkedIn til deres rekrutteringer. I 2013 foregik 28 pct. af virksomhedernes rekrutteringer via LinkedIn, hvorimod tallet er steget til 34 pct. i 2015. Denne udvikling ses også i forhold til virksomhedernes brugen af opslåede stillingsannoncer, hvilken er faldet med 4 pct. siden 2013. Rekrutteringsanalysen har haft et fokus på to former for sociale medier, LinkedIn og Facebook, hertil ses, at Facebook er en decideret bundskraber på trods af at der har været en minimal stigning gennem årene. LinkedIn er fortsat stigende, men rekrutteringsanalysernes udvikling viser, at LinkedIn havde sit boom mellem 2011-2013, hvor andelen af rekrutteringerne der skete gennem LinkedIn steg med 20 pct. Nogle nærmest uændrede rekrutteringskanaler er brugen af netværk og uopfordrede ansøgninger, hvor virksomhederne ikke har ændret tilgangen gennem tiden. LinkedIn er en relativt moderne rekrutteringskanal, der både sparer virksomheden tid og forkorter rekrutteringsprocessen. For at have mest gavn af LinkedIn, er det vigtigt, at virksomheden planlægger og udvikler de mest effektive strategier for at få et forspring i jagten efter de mest talentfulde medarbejdere. Ved rekruttering via LinkedIn er det samtidig vigtigt at virksomheden tilpasser sin kommunikation da budskabet ikke altid kun modtages af de rigtige personer, og virksomhedens forretning, budskab og rekrutteringsstrategi skal derfor tænkes ind i virksomhedens kommunikation. Har du lyst til at læse mere om hvordan din virksomhed kan blive bedre til at anvende LinkedIn i jeres rekrutteringsprocesser – læs mere her.

I forhold til rekrutteringer, viste rekrutteringsanalysen ligeledes, at virksomheder generelt ser negativt på kandidater der har haft korte ansættelser. Herved viser analysen fra i år, at størstedelen af de adspurgte virksomheder mener, at et passende ansættelsesforhold har en varighed på 3-5 år. Mere præcist anses ansættelsesforhold på gennemsnitligt 3,8 år, som at kandidaten har fået det optimale ud af det ansættelsesforhold. Ofte opleves det, at virksomheder foretager ansættelser der ikke er holdbare i forhold til den langsigtede plan – enten ved at den nye medarbejder simpelthen ikke passer ind i kulturen, har en alternativ indstilling til arbejdsopgaverne, eller lignende. Med en strategisk tilgang til rekruttering tilsigter virksomheden at skabe langsigtede løsninger med de rette medarbejdere, og dermed minimerer risikoen for de ressourcekrævende fejlansættelser. Er du interesseret i at læse mere om ”den gode rekruttering” og hvordan strategisk rekruttering kan være effektiv i din virksomhed – læs mere her.

Ønsker du rådgivning til hvilket kursus eller uddannelse, der passer bedst til dine behov – ring til os på telefon: 33 13 58 00

Kontakt os for en uforpligtende samtale på telefon +45 33 13 58 00

– Følg HR Forum på Facebook – se https://www.facebook.com/HRForum.dk
- Følg HR Forum på Linkedin – se www.linkedin.com/company/hr-forum-aps
- Følg HR Portalerne – se www.hrforum.dk & www.efteruddannelser

Kommentarer

kommentarer

About The Author