Resultater der kan ses på bundlinjen

Værdiskabelse og effektivitet er nøgleord i virksomheder, og flere virksomheder har udfordringer i at være tilstrækkeligt strømlinet og effektive – det skader virksomhedens bundlinje. Med de rette Lean-værktøjer kan virksomheder blive mere konkurrencedygtige.

Effektiviteten ved at implementere Lean-værktøjer varierer fra projekt til projekt og mellem virksomheder. Industriens Fond, danske virksomheder og Dansk Industri har undersøgt resultater ved 4 års Lean-arbejde undersøgt i danske virksomheder, og fordelene er tydelige.

Blandt de undersøgte virksomheder er indtrykket solidt, og på tværs af Lean-værktøjer er det samlede billede positivt trods store forskelle. Samlet set er produktivitetsgevinsten hos virksomhederne på mellem 15 og 40 %. Derudover viser rapporten at virksomhederne har reduceret gennemløbstid, leveringstid og kapitalbinding.

Lean-projektlederuddannelsen hos PROBANA Business School får deltagere konkrete metoder, der kan effektivisere virksomheders processer. Derigennem bliver ledere, konsulenter og øvrige ansvarlige for virksomhedens strategiske udvikling i stand til at gennemføre og optimere Lean-projekter i virksomheder. Med en uddannelse i Lean bliver man i stand til at styre projekter, og sikre ledelsesinvolvering og engagement igennem hele processen.

Konkrete fordele med Lean implementering
Ifølge Michael Nielsen, chefkonsulent fra DI, er der tre forhold, som kendetegner de virksomheder som opnåede de største resultater i løbet af perioden, det skriver DI på deres hjemmeside.
1) God udbredelse af værktøjer i virksomheden
2) Bevarelse af fleksibilitet og kernekompetencer ved tilpasning
3) Bevarelse af ledelses- og Lean kompetencer

Samlet set viser rapporten gode solide fremskridt på centrale områder for virksomhederne. Men det kræver hårdt og dedikeret arbejde fra ledelsen for at få de bedste resultater med Lean-værtøjer.

Konkrete værktøjer til Lean
Igennem PROBANAs uddannelse får deltagere dyb indsigt og forståelse for konkrete værktøjer, såsom 5 S processerne, Value Stream mapping, Six Sigma mm. Undervisningen giver solid teoretisk og praktisk indføring og træning i Lean principperne samt metoder i relation til internt og eksternt konsulentarbejde. På den måde sikrer man igennem en stærk faglig uddannelse, at man kan udbrede værktøjer i andre afdelinger, tilrettelægge projekter ud fra kernekompetencer og bevare Lean samt ledelses kompetencer under projektet.

Lean-projektlederuddannelsen giver indblik i samtlige principper for Lean, og deltagerne lærer at forstå de ledelsesmæssige og organisatoriske udfordringer, som Lean medfører. Lean konsulentuddannelsen giver en grundlæggende viden om principper og -værktøjer, som er en forudsætning for, at man kan gennemføre Lean-processer.

Uddannelsen kan erhverves for 19.800 kr. ex moms.

Tilmeld dig via mail information@probana.com, telefon +45 45 76 58 58 eller online.

Læs mere om uddannelsen og tilmeld dig her

Kommentarer

kommentarer

About The Author