Stress rammer mellemledere

Hvem femte mellemleder føler sig i høj grad stresset, ofte fordi chefen blander sig for meget, og fordi der udestår en klar afstemning af forventninger.

For et par uger siden talte jeg med en af mine yngre bekendte, der ligesom jeg netop var begyndt på arbejde igen efter sommerferien. »Nu er den gal igen med min chef«, var hendes første kommentar, da jeg spurgte, om hun var kommet godt i gang efter ferien. Problemet var, at min bekendt, der er mellemleder i en mindre virksomhed, tidligere gennem lang tid oplevede, at hendes chef konstant blandede sig i hendes arbejde. Efter nogen tids overvejelser tog hun fat i chefen. De havde fået talt sammen om problemet, og samarbejdet var derefter forløbet godt. Men her efter ferien var den altså gal igen. Konsekvensen af den tilbageværende indblanding fra chefens side var, at min bekendt havde fået den tanke, at hun faktisk slet ikke duede til sit arbejde, at hun var en dårlig leder, og at hun ikke havde evnen til at sige fra. Hun følte sig stresset og svag på grund af den situation, hun nu igen var havnet i. Hendes konklusion og situation fik mig til at tænke på en undersøgelse, som vi i Lederne netop har foretaget om stress. Den viser, at det meget ofte er mellemledere, som føler sig stressede.

Undersøgelsen baserer sig på svar fra 1.115 ledere på private virksomheder, og her svarer næsten hver femte mellemleder, 19 procent, at de »i høj grad« føler sig stressede, mens andelen blandt samtlige adspurgte ledere er 15 procent.

Tag en uddannelse i Stress Management og kom problemerne i forkøbet.

Læs mere om PROBANA’s Stress Management Konsulent-uddannelse her

– Følg PROBANA på Facebook – se https://www.facebook.com/Probana og https://www.facebook.com/HRForum.dk
- Følg PROBANA på Linkedin – se http://www.linkedin.com/company/probana-management/
- Følg PROBANA på Google Plus – se https://plus.google.com/+probana
- Følg PROBANA på HR Portalerne: www.hrforum.dk & www.efteruddannelser.com

Kommentarer

kommentarer

About The Author