Udflytningsplan skaber masseopsigelser

Hanne Fugmann, der arbejdede i personaleadministrationen hos Miljø- og Fødevareministeriet, har valgt at opsige sit job, efter hendes afdeling blev forflyttet til Sønderjylland.

Miljø- og Fødevareministeriet, som har sine hovedkontorer i Københavnsområdet, er en af de statslige arbejdspladser, der hører under regeringens udflytningsplan af i alt 3.900 statslige ansatte. Da Helle Fugmann, der arbejdede i personaleadministrationen, fik beskeden om, at hendes afdeling hos Miljø- og Fødevareministeriet skulle flytte til Sønderjylland, var der ingen tvivl – hun skulle under ingen omstændigheder flytte med. Selvom hun var ked af at skulle forlade sine kollegaer og sin komfortzone, skrev hun for første gang i 14 år et cv, som skulle skaffe hende et nyt job. Det endte med, at hun blev tilbudt en stilling som hrpartner i Kriminalforsorgen, som hun straks takkede ja til. Hanne Fugmann er dog stadig rasende over, at regeringen har valgt at forflytte hendes afdeling, og hun kan stadig ikke tyde, det udbytte regeringen mener at få ud af udflytningsplanen: »Måske er der ikke en eneste medarbejder, der flytter med. Så der går en masse viden og erfaring tabt. De skal starte forfra. Jeg bliver lidt sur over, at mit arbejde bliver smidt ud med badevandet. Det vil koste dyrt at bygge det hele op igen«, siger Hanne Fugmann og funderer over betydningen af at skifte mange medarbejdere ud samtidig: »Man kan godt tro, at elektroniske systemer gør, at man let kan overdrage opgaver, og at man derfor let kan lade andre udføre arbejdet, men der er nu engang et menneske bag, og på det punkt går viden tabt. Det sker jævnligt, at man selv tænker: Hvordan var det nu med det, og så graver man i sin hjerne eller spørger en kollega. Den menneskelige hjerne er en computer, der er ret svær at erstatte. Og jeg er sikker på, at det her vil betyde, at opgaverne i en periode ikke vil blive løst så godt. Der kommer flere fejl. Længere sagsbehandlingstid«.

Kilde: Politiken 22. december 2015, 1. sektion, side 4 Få indsigt i videndeling her.

Ønsker du rådgivning til hvilket kursus og uddannelse, der passer bedst til dine behov – ring til os på telefon: 33 13 58 00.

Kontakt os for en uforpligtende samtale på telefon +45 33 13 58 00

– Følg HR Forum på Facebook – se https://www.facebook.com/HRForum.dk
- Følg HR Forum på Linkedin – se www.linkedin.com/company/hr-forum-aps
- Følg HR Portalerne – se www.hrforum.dk & www.efteruddannelser

Kommentarer

kommentarer

About The Author