Værktøj til erhvervsdrivende fonde

Fra direktionsgangen De nye »Anbefalinger for God Fondsledelse« sætter fokus på at styrke værdiskabelsen og ledelsen i Danmarks mange erhvervsdrivende fonde.

Erhvervsdrivende fonde spiller en central rolle i dansk erhvervsliv.
De ejer nogle af landets største virksomheder – A. P. Møller – Mærsk, Carlsberg, Cowi, Danfoss, Grund fos, Oticon og Novo Nordisk og Rambøll. Også mange mellemstore selskaber har erhvervsdrivende fonde som hovedaktionær. I alt er der i Danmark 1.362 erhvervsdrivende fonde.
Fondene sikrer et solidt og langsigtet ejerskab, men ejerskabet stiller store og nok også stigende krav til bestyrelsesarbejdet i fondene. Der er fokus på god selskabsledelse blandt de børsnoterede selskaber. Og nu er fokus også rettet mod ledelsen af de erhvervsdrivende fonde.
Governance-strukturen i fondene er anderledes på flere områder. En grundlæggende forskel er, at fondene ikke har nogen ejer. Der afholdes ikke generalforsamlinger, hvor ejerne tager stilling til udvikling og resultater for året, der gik, til planer for fremtiden samt ledelsens præstationer – herunder hvem der skal sidde i bestyrelsen.

Læs mere om ledelse her

Kilde: Berlingske 28. november 2014, business, side 12

– Følg PROBANA på Facebook – se www.facebook.com/Probana og https://www.facebook.com/HRForum.dk
- Følg PROBANA på Linkedin – se www.linkedin.com/company/probana-management/
- Følg PROBANA på Google Plus – se https://plus.google.com/+probana
- Følg PROBANA på HR Portalerne – se www.hrforum.dk & www.efteruddannelser.com

Kommentarer

kommentarer

About The Author