Vejen til et sundere liv

Spisevaner, motion, aktiv livsstil. Alle dele som gør det muligt for os mennesker, at skabe en krop som fungerer optimalt. Alligevel viser undersøgelser på området, at de færreste danskere får indtaget rigelige mængder næringsstoffer og dyrket den anbefalede daglige halve times motion. Men hvorfor? Mulighederne for information, gode guidelines og råd findes i et uendeligt antal på nettet, og gør det muligt for enhver, at igangsætte en livsstil, som opfylder alle krav og anbefalinger. Og motivationsfaktorer er der nok af; større overskud, bedre udseende, forlænget levetid, har længe været kendte faktorer og resultater ved en sund livsstil. Så hvad holder os tilbage for at springe hovedkulds op på kondicyklen og udskifte fastfood med fuldkorn?

Svaret på dette spørgsmål ligger i, hvad der bestemmer og skaber vores motivation og drive. Tænker man tilbage på forskellige arbejdssituationer forbundet med ekstra energi, flow og overskud, vil man hurtigt kunne definere nogle generelle træk ved disse. Flere vil kunne nævne at denne situation udfordrede én på en måde, hvor opgaven hverken var for let eller for svær. At man kunne se fremskridt, nu flere kræfter man lagde i det. At denne situation i mange tilfælde var forbundet med et socialt aspekt. Ved at anskue det gennem disse briller, må man hurtig erkende, at spørgsmålet om motivation, i højere grad bygger på et ’hvordan’ end et ’hvad’.

At forbedre livsstil og spisevaner, står højt på dagsordenen for mange. Men måden hvorpå dette gøres, så det har en motiverende effekt, er ikke så ligetil. I denne sammenhæng erkendes at efterspørgslen for kompetente ernæringsrådgivere er steget. Deres job indbefatter, udover at kunne informere om sundhed og ernæring, også at motivere den enkelte.

Forfatter og sundhedscoach RikkeMaija, genkender disse elementer fra sit daglige arbejde. Hun har, indenfor de sidste fem år, skabt store resultater ved at forbedre sundhed, både hos enkeltpersoner og i familier. Det at skabe en ramme hvorfra motivation og lyst kan opstå, anerkender hun som værende et af jobbets vigtigste aspekter; ”At skabe mål, som passer til hver persons dagligdag og overskud, er det som er med at starte og sørge for at den enkelte forbliver motiveret”. RikkeMaija er, udover ernæring og sundhed, også uddannet indenfor NLP – et kommunikations- og forståelsesværktøj, med fokus på relationen mellem mennesker. Dette gør hende i stand til at forbinde sundhed og ernæring med netop motivation, og måder hvorpå denne kan opnås.

Ligesom motiverede medarbejdere leverer et bedre stykke arbejde på arbejdspladsen, brænder den motiverede klient også i højere grad for sin sundhed. Derfor skal fokus hos den moderne ernæringsrådgiver, i lige så høj grad lægges på sundhed, som på de menneskelige dynamikker og motivationsfaktorer.

Kom og oplev en inspirerende konference med Charlotte Bircow og Henriette Zobel i samarbejde med Institut for Personaleudvikling, der vil give dig en lang række værktøjer og inspiration til at holde dig på toppen hele livet.

Charlotte Bircow og Henriette Zobel er som personer ligeså forskellige som nat og dag, hvilket vil give dig det bedste fra to verdener. De har kendt og inspireret hinanden i mere end 30 år med deres vidt forskellige tilgange til livets “ups and downs”, og vil til denne konference give dig værktøjerne til at blive et helt menneske og en stærk leder.

Lyder det som noget for dig, er du velkommen til at besøge vores hjemmeside ved at klikke her.

Kommentarer

kommentarer

About The Author